Avantgarden start met de tuinaanleg van Villa Borgeind

01-12-2017Villa Borgeind

Avantgarden start met de tuinaanleg van Villa Borgeind

Avantgarden is begonnen aan de tuinaanleg van Villa Borgeind. 

Wie is Avantgarden? 
Na hun studies aan het Hoger Rijksinstituut in Vilvoorde richtten Peter Adams en Luk Logist in 1980 een studiebureau voor tuin-en landschapsarchitectuur op: Avantgarden. Daarin combineren ze studie en ontwerp om te komen tot een evenwichtige omgevingsaanleg. Sinds enkele jaren zijn ook Marc Verhoeven en Bart De Keyzer partners bij Avantgarden.
De afgelopen 35 jaar groeide Avantgarden uit tot een team van uiteenlopende deskundigen met verschillende specialisaties. Avantgarden bundelt alle expertise en ervaringen van de medewerkers om in te spelen op de vragen van architecten, projectontwikkelaars, particulieren, aannemers en overheidsdiensten.

Wat is hun aanpak? 
Avantgarden benadert tuinen als architectuur in de buitenruimte. Een doordachte groeninrichting moet goed aarden in zijn omgeving en voldoen aan alle eisen van zijn gebruikers. Daarom steunt de aanpak van Avantgarden op grondige studie en deskundige aanleg.De werking van Avantgarden is tweeledig: enerzijds een studiebureau voor tuin- en landschapsarchitectuur; anderzijds een aannemer voor de realisatie van particuliere tuinen en publieke en semipublieke landschapsprojecten.
Elk Avantgarden-project, of het nu particulier, publiek of semipubliek is, vertrekt van een grondige studie. Daarbij horen opmetingen, grondontleding, juridische status van het terrein, ontwerp- en uitvoeringsplannen, lastenboeken en meetstaten en opleveringsprocedures. Dat alles gebeurt natuurlijk in bespreking met opdrachtgevers, overheden en andere actoren. 
Voor het projectwerk levert Avantgarden volledige studies af, waarvan een aantal op vraag van de opdrachtgever in eigen beheer kunnen worden gerealiseerd. Avantgarden werkt daarvoor samen met eigen uitvoerders en onderaannemers. Dit zijn ‘Design and Build’-opdrachten. Particuliere tuinen worden in principe steeds in eigen beheer gerealiseerd, van ontwerp over uitvoering tot nazorg.
De meeste projecten van Avantgarden liggen in België en Luxemburg. Voor particuliere tuinen reizen zij de wereld rond: België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Cambodja, de Verenigde Staten, Brazilië en Israël.

Ontdek zelf Villa Borgeind bij afspraak of tijdens de openwerfdag elke vrijdag tussen 14:00 en 16:00. 

Deel dit bericht op sociale media