Alta Build NV | Lees hier de laatste nieuwe updates

Post
afbraak wplace schepen rob van de velde
overeenkomst
altabuild wplace afbraakwerken
Wplace modelkeuken Deaplus
Fiscale stimuli voor BEN-Bouwen
15-04-2024

Architect Gerd Van Zundert over ‘De Post’

Voor De Post werkten we samen met AID Architecten. Gerd Van Zundert legt uit wat hun visie was voor dit luxueuze nieuwbouwproject.

10-02-2022

Binnenkort wonen op plek voormalig postgebouw

De verkoop is gestart van de toekomstige appartementen waar nu nog het voormalig postkantoor in Oostmalle staat. De werkzaamheden zullen ongeveer twee jaar duren. Het gaat dan ook om een groot, beeldbepalend project voor Oostmalle.

06-08-2021

Geniet tijdelijk van het verlaagde btw-tarief van 6%

De beschikbare ruimte wordt steeds schaarser en oude gebouwen beantwoorden vaak niet meer aan de hedendaagse normen. De overheid wil dan ook de afbraak van oude panden en de heropbouw een duwtje in de rug geven. Bedoeling is om zo tegen een versneld tempo verouderde woningen te vervangen door gebouwen die beantwoorden aan de hedendaagse bouwnormen op vlak van duurzaamheid en isolatie. Nog tot eind 2022 kan je voor nieuwbouw in sommige gevallen genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%. We zetten even alle regels op een rij.

14-10-2020

Wonen aan een autoluwe straat

In residentie "van de Werve" is de ruwbouw van gebouw A bijna klaar. Van gebouw B moet de gevel en nog één penthouseverdieping geplaatst worden. Wij zijn fier om te mogen meewerken aan een nieuw stukje stad. Bel ons voor een bezoekje aan de werf.

24-06-2020

Voorlopige oplevering gemene delen is goed verlopen.

W.Place heeft ondertussen de eerste bewoners verwelkomd. Nog 2 penthouses te koop.

Op de site van het voormalige politiekantoor in Berchem bouwden wij samen met B-architecten 25 woonunits met principes van co-housing, zoals een buurtschuur en een gezamenlijk dakterras. Ondertussen is de voorlopige oplevering van de gemene delen goed verlopen en  maken er meer en meer bewoners zich op om hun intrek te nemen in W.Place.

25-11-2019

Heerlijk wonen in een licht en ruim appartement op het Zuid?

Heerlijk wonen in een licht en ruim modelappartement op het Zuid?

Altijd al eens willen wonen in een modelwoning? Dat kan! Letterlijk zelfs want we verkopen de flat met twee slaapkamers die we sinds de oplevering in 2014 als kijk-appartement gebruikten in ons project Zuidkasteel.

Dat betekent dat je in een zo goed als nieuw appartement kan wonen op een strategische ligging tussen het trendy Zuid en het stadscentrum. Het project kwam er in samenwerking met Schellen Architecten die voor moderne en degelijke stedelijke architectuur kozen. Er werd ook extra aandacht besteed aan de verhoogde akoestische eigenschappen, door ontdubbelde muren met “Party-wall” geluidsisolatie van Isover en zwevende vloeren met een akoestische verbetering van 25 dB.

Zeer volledige uitrusting

Je intrek nemen in een ex-modelwoning betekent ook dat de uitrusting zeer volledig én in perfecte staat is: een gepantserde inkomdeur, eiken parket, een nieuwe (2 jaar jonge) open keuken met eiland, greeploze kasten en AEG-toestellen, vlakke designradiatoren, centrale verwarming met condenserende hoogrendementsketel, en een verluchtingssysteem C. In de badkamer is er een bad met lage instap én een douche. Er is een aansluiting voorzien voor wasmachine en droogkast in de badkamer en in de berging naast de keuken.

De living grenst aan een zuidgericht terras van 4 m², terwijl de slaapkamers uitgeven op een stille binnentuin.

Heb je plaats nodig om je wagen te parkeren en materiaal op te bergen? Geen nood, er is een ondergrondse parkeergarage waar je een berging en parking kan kopen. De ruime fietsenstalling in de kelder is sowieso inbegrepen.

Noot: de verkoop gebeurt zonder BTW.

 

Bekijk hier de beschrijving van het modelappartement.

19-09-2019

Architect Jan Thomaes over "van de Werve"

Bij Alta Build kiezen we resoluut voor inspirerende architectuur. Daarvoor doen we een beroep op architecten die eenzelfde visie delen. Voor ons project ‘van de Werve’ in de Antwerpse Moonsstraat werken we samen met DMT Architecten. Een gesprek met Jan Thomaes over zijn visie op architectuur en de samenwerking met Alta Build.

19-04-2018

Oud politiekantoor maakt plaats voor woonproject met cohousingfaciliteiten

Op woensdag 19 april worden de plannen voorgesteld voor de nieuwe invulling van het oude politiekantoor aan de De Wittestraat in Berchem. AG Vespa – de vastgoedpoot van de stad Antwerpen – schreef twee jaar geleden een wedstrijd uit voor de verkoop van de site. “Toen werd vanuit de stad de eis gesteld om hier alternatieve woonvormen aan te bieden,” zegt schepen voor stadsontwikkeling Rob Van de Velde. “Antwerpen hinkt achterop op het vlak van samenwoonconcepten.

15-04-2018

Waarom kopen bij een ontwikkelaar?

Waarom je woning kopen via een ontwikkelaar?
Je (eerste) huis kopen is en blijft één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Waarschijnlijk heb je eerst een paar jaar gehuurd en intussen gespaard om dan eindelijk je droomhuis te kunnen kopen. Een bestaande woning (laten) opknappen, een volledige nieuwbouw zetten of een appartement kopen… ieder heeft zijn voorkeur. Wij zetten de voordelen van een woningaankoop via een projectontwikkelaar voor jou op een rijtje. Wat doet die precies voor jou en wat zijn de voordelen in vergelijking met een nieuwbouw die je helemaal zelf regelt?

07-02-2018

Modelappartement Villa Borgeind is ingericht

Benieuwd hoe jouw nieuwbouw appartement eruit kan zien? 

29-01-2018

Interview met B-architecten

“Architectuur is inspirerend wanneer ze door eenvoud kan blijven verwonderen, tot in het kleinste detail.”
‘Inspirerende bouwprojecten in de stad Antwerpen en haar randgemeenten. Dat is waar we ons al sinds 2000 elke dag voor inzetten.’ Dat is in een notendop waar we voor staan bij Alta Build. Inspirerende bouwprojecten zijn enkel mogelijk met unieke architectuurontwerpen. Daarvoor kunnen we rekenen op de creativiteit van gerenommeerde architectenbureaus. Zoals B-architecten, waarmee we W.place aan het realiseren zijn. Architecte Emilie Dorekens vertelt ons waar B-architecten voor staat, wat architectuur voor haar persoonlijk betekent en hoe zij de samenwerking met Alta Build ervaart.

15-01-2018

Ben jij mee met BEN?

In de strijd tegen de kilmaatopwarming legt de EU de deelstaten klimaatdoelstellingen op. Om die te halen, draagt iedereen zijn steentje bij: van overheden over industrie tot de particulier. Een deel van de inspanning wordt geleverd door de bouwsector, door gebouwen minder energieverslindend te maken. Zo moeten tegen 2021 alle opstartende nieuwbouwwoningen een E-peil van 35 halen. We spreken in dat geval van ‘bijna-energieneutrale’ woningen of BEN-woningen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en je eigen wooncomfort!

22-12-2017

Villa Borgeind is bijna klaar!

Onze vaste ploegen zijn momenteel bezig met de afwerkingsfase van de appartementen op Villa Borgeind. De parketeurs, keukenbouwers en schilders zijn volop bezig om eind 2017 de eerste appartementen op te leveren.  

15-12-2017

Architect Nils Wollaert over Villa Borgeind

Bij Alta Build maken we een erezaak van inspirerende architectuur. Daarvoor moeten we kunnen rekenen op architecten die eenzelfde visie delen. Voor Villa Borgeind in Schoten werken we samen met Wollaert+Partners Architecten. Een gesprek met Nils Wollaert over zijn architectuurmicrobe, zijn visie op architectuur en de samenwerking met Alta Build.

01-12-2017

Avantgarden start met de tuinaanleg van Villa Borgeind

Avantgarden is begonnen aan de tuinaanleg van Villa Borgeind. 

25-11-2017

Wonen in de stad is weer populair

“Een eigen huis, een plek onder de zon” klinkt het in het lied. Voor steeds meer mensen bevindt die wensdroom zich in de stad. Dat blijkt alvast uit statistieken en demografische voorspellingen: 80% van de bevolking zou tegen 2050 in de stad wonen. Hiermee lijkt een einde gekomen te zijn aan de stadsvlucht, want de bevolkingsaangroei is niet alleen een demografisch gegeven (groeiend aantal geboortes), maar ook het gevolg van een bewuste keuze om in de stad te gaan wonen. Wij staan even stil bij de vele voordelen van ‘wonen in de stad’.

15-10-2017

Hoe successierechten vermijden op je onroerend goed in Vlaanderen?

Voor heel wat Vlamingen vormt de eigen woning het grootste deel van hun patrimonium of (onroerend) vermogen. In de erfbelasting is er een bijzonder statuut uitgewerkt voor die gezinswoning t.o.v. de langstlevende echtgeno(o)t(e), de wettelijk samenwonende partner en de feitelijke partner. De bedoeling hiervan is te vermijden dat de langstlevende partner in financiële problemen zou komen in geval van overlijden van zijn/haar man of vrouw. Andere onroerende goederen worden dan weer wél zwaar belast. In functie van de waarde van een pand én van de familiale band, kunnen de successierechten op vastgoed in Vlaanderen oplopen tot 65%! Gelukkig bestaan er verschillende technieken om deze hoge successierechten te vermijden. Die lichten we graag toe in dit artikel.

25-09-2017

Eerst je oude woning verkopen voor je een nieuwe koopt?

Eerst je oude woning verkopen voor je een nieuwe koopt?
Een gezinsuitbreiding (of -verkleining), een verhuis omwille van een nieuwe job, een oude woning inruilen voor een nieuwbouw die volledig naar je smaak gebouwd werd… er zijn tal van redenen waarom je een huis dat je jaren geleden kocht, zou willen verkopen om vervolgens een nieuwe woning te kopen. De vraag is dan: verkoop je eerst je huis en ga je daarna op zoek naar een nieuwe woning of koop je eerst een nieuwe woning en verkoop je dan pas je bestaande huis. In het eerste geval biedt de bezettingsregeling een oplossing in het tweede geval het overbruggingskrediet. 

06-09-2017

Waarom investeren in vastgoed?


Investeren in vastgoed maakt deel uit van een  duurzame, waardevaste en veilige vermogensopbouw. Niet alleen is er de directe opbrengst van de huurinkomsten, maar op middellange termijn is er ook de meerwaarde van het eigendom zelf. Bovendien kan u door de hefboom van een bankfinanciering uw uiteindelijke rendement gevoelig optrekken. Hou wel rekening met de specifieke kenmerken van een vastgoedinvestering.

16-08-2017

Kopen op plan: hoe werkt dat?

Dagelijks krijgen wij vragen over de werkwijze en risico's van kopen op plan. Een en ander wordt geregeld door de Woningbouwwet of "Wet Breyne".

02-07-2017

De afbraak werken zijn ten einde!

Nog voor het bouwverlof zijn de afbraak werken van het voormalige politiekantoor te Berchem geëindigd.

25-06-2017

Plaatsing keuken in ons kijk-appartement

Deaplus installeerde zonet een nieuwe keuken in ons modelappartement voor W.Place.

16-02-2017

Elke flat z'n eigen zonnepaneel

In het oude politiekantoor in de Wittestraat start binnenkort het nieuwe cohousingproject, W.Place. De site wordt omgebouwd naar 25 appartementen met een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals een 'buurtschuur'. Elk appartement krijgt ook zijn eigen zonnepaneel en warmtepomp.

04-01-2017

Fiscale stimuli voor BEN-Bouwen

BEN staat voor “bijna-energieneutraal”. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. 

01-04-2016

Villa Le Grelle maakt plaats voor Villa Borgeind

Villa Le Grelle in de Borgeindstraat in Schoten ging gisteren onder de hamer . De gelukkige is bouwbedrijf Alta Build, dat het vervallen gebouw zal platgooien en er 23 appartementen zal bouwen.

01-03-2016

Villa Borgeind wordt een Bijna-Energie-Neutraal concept

Vanaf 2021 wordt Bijna-Energie-Neutraal (BEN) de wettelijke norm in Europa. Waarom dan nog wachten?