Waarom kopen bij een ontwikkelaar?

15-04-2018Nieuws

Waarom kopen bij een ontwikkelaar?

Waarom je woning kopen via een ontwikkelaar?
Je (eerste) huis kopen is en blijft één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Waarschijnlijk heb je eerst een paar jaar gehuurd en intussen gespaard om dan eindelijk je droomhuis te kunnen kopen. Een bestaande woning (laten) opknappen, een volledige nieuwbouw zetten of een appartement kopen… ieder heeft zijn voorkeur. Wij zetten de voordelen van een woningaankoop via een projectontwikkelaar voor jou op een rijtje. Wat doet die precies voor jou en wat zijn de voordelen in vergelijking met een nieuwbouw die je helemaal zelf regelt?

Schaalvoordeel
Een eerste element is het schaalvoordeel. Een projectontwikkelaar bouwt meestal woonprojecten die aan verschillende eigenaars verkocht worden. Denk bijvoorbeeld aan een appartementsgebouw, nieuwe lofts in een oud fabriekspand, maar ook een volledig nieuwe verkaveling. Aangezien de algemene kosten die verbonden zijn aan élk bouwproject verdeeld worden over de verschillende nieuwe eigenaars én doordat de ontwikkelaar doorgaans betere prijsvoorwaarden kan bedingen bij zijn leveranciers, geniet jij van een hoogstaand project tegen een betaalbare prijs.

Mooi wonen
Een deugdelijke ontwikkelaar heeft ook de financiële slagkracht om panden of gronden op te kopen die voor de gewone kandidaat-bouwer niet meer haalbaar zijn. Die panden of gronden – die in het algemeen al zeer schaars geworden zijn – liggen doorgaans in zeer gegeerde buurten waar een hoge woonkwaliteit voorop staat: dicht bij invalswegen, het centrum, winkels en alle andere mogelijke diensten.
Een ontwikkelaar zal doorgaans ook een beroep doen op gerenommeerde architectenbureaus die net dat tikkeltje extra bieden. Zo woon je niet alleen in een mooie buurt, maar wordt je nieuwe stek vast ook een oogstrelend, architecturaal pareltje.

Transparant lastenboek
Je projectontwikkelaar zal je bovendien een lastenboek voorleggen waarin het volledige project in detail beschreven staat: de indeling, de gebruikte materialen, de afwerkingsmogelijkheden, enzovoort. Samen met jou zal hij het lastenboek doornemen en uitleggen zodat je achteraf niet voor (onaangename) verrassingen komt te staan. Een goeie ontwikkelaar zal je voldoende keuzevrijheid geven in de binnenafwerking van je nieuwe woonst, zodat je huis of appartement volledig beantwoordt aan jouw smaak. Alta Build staat voor transparantie, onze lastenboeken zijn dan ook steeds online raadpleegbaar.  

Bouw op ervaring
Een huis bouwen doe je in je leven één, hooguit twee keer. Als individuele bouwheer ervaring opdoen, is dan ook niet evident. Een ontwikkelaar heeft daarentegen tonnen ervaring. En dat is niet onbelangrijk nu de wetten en regels steeds talrijker en strenger worden. Zeker op het vlak van energiezuinigheid is het voor een leek niet eenvoudig door de bomen het bos nog te zien. Vanaf 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan de BEN-principes (Bijna Energie Neutraal). Je kan dus maar beter samenwerken met een ontwikkelaar die voldoende ervaring heeft op dat vlak. En aangezien de dure investeringen in energiezuinigheid verdeeld worden over de verschillende toekomstige eigenaars van het project, valt die kost uiteindelijk zeer goed mee. Benieuwd naar onze ervaring? Check onze referenties
Wil je meer weten over bouwen met een ontwikkelaar? Benieuwd naar de vernieuwende Alta Build-projecten? Contacteer ons via info@altabuild.be of op 03/260.97.87

Deel dit bericht op sociale media