15-04-2024De Post

Architect Gerd Van Zundert over ‘De Post’

Voor De Post werkten we samen met AID Architecten. Gerd Van Zundert legt uit wat hun visie was voor dit luxueuze nieuwbouwproject.

Het project is strategisch gelegen op de plek van het voormalige postgebouw van Oostmalle. De ligging zelf heeft hierdoor het uitzicht van residentie “De Post” meebepaald. GVZ: “Vanuit verschillende standpunten is deze bijzondere hoek in het dorp sterk aanwezig. De keuze voor een sterk hoekgebouw drong zich dan ook op. We creëren dit door een hoekvolume met elegante kopse gevel en een speelse volumewerking. Het gebouw is opgedeeld in een viertal deelvolumes om het terug op de ‘dorpse’ schaal te brengen. Zo ontstaan een geleding, ritmiek en kleinschaligheid die de omgeving kenmerken. De woonkamers aan de straatzijde zorgen voor een zekere levendigheid. ’s Avonds zullen er dus her en der lichtjes branden. Door het hoekvolume te kantelen, worden het kruispunt en zebrapad bovendien zichtbaarder en veiliger.”

De afwerking van het gebouw is ook bijzonder, niet?

GVZ: “Klopt. Alle gevels zijn in een streekeigen roodbruine baksteen van lokale makelij. De daken worden afgewerkt met roodbruine tegelpannen. Voor de dakgoten en regenwaterafvoeren kozen we natuurkleurig koper, terwijl de dorpels en gevelornamenten in roodbruin gepigmenteerd beton zijn. Samen met Alta Build kozen we een zachte en subtiele groene kleur voor de ramen die mooi contrasteert met de roodbruine gevelsteen. Het zijn die details die het project extra cachet geven. De materiaal- en kleursetting past bij de identiteit van Oostmalle. Het zijn duurzame, natuurlijke, krachtige materialen die met de jaren hun ware schoonheid onthullen.”

Wat kunnen kandidaat-bewoners binnen verwachten?

GVZ: “Ook wie op een appartement woont, wil over voldoende bergruimte beschikken en die is dan ook royaal aanwezig. De appartementen onderscheiden zich door de speelse en flexibele indelingen en de ruime verdiepingshoogten van 2.70 tot 3.20 m. En natuurlijk zijn er de ruime zonnige terrassen waar meer dan voldoende plaats is voor een tafel met 4 stoelen.”

Deel dit bericht op sociale media