W.Place - 2020

W.Place - 2020

Op de site van het voormalige politiekantoor te Berchem bouwen wij volgens plannen van B-architecten 25 woonunits, aangevuld met principes van co-housing ("buurtschuur" en gezamenlijk dakterras), 2 kleine handelsruimtes, een gemeenschappelijke binnentuin en ondergrondse parking.

In Oud-Berchem, vlakbij het Van Hombeeckplein, bouwde Alta Build 25 Bijna-Energie-Neutrale (BEN) appartementen met gemeenschappelijke tuin met buurtschuur en fietsenstalling en ondergronds een grote parkeergarage. Door dit BEN-concept wordt de energiebehoefte tot een minimum herleid, en de weinige energie die wel nodig is, wordt ter plaatse op duurzame wijze opgewekt (zonnepanelen en warmtepompen). Alle appartementen zijn bovendien standaard voorzien van vloerverwarming, parket en een veiligheidsdeur. 

De werken werden beëindigd in januari 2020.

Fotografie: ©Lucid



Terug naar overzicht

Bekijk meer foto's

W.Place - 2020 1
W.Place - 2020 2
W.Place - 2020 3
W.Place - 2020 4
W.Place - 2020 5
W.Place - 2020 6
W.Place - 2020 7
W.Place - 2020 8
W.Place - 2020 9
W.Place - 2020 10
W.Place - 2020 11
W.Place - 2020 12
W.Place - 2020 13
W.Place - 2020 14
W.Place - 2020 15
W.Place - 2020 16
W.Place - 2020 17
W.Place - 2020 18
W.Place - 2020 19
W.Place - 2020 20
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer weten Verder gaan