Kwaliteit is onze prioriteit

Kwaliteit is onze prioriteit

Architectuur

Energiezuinig

Energiezuinig bouwen, passief wonen, Bijna-Energie-Neutraal (BEN). Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic in de bouwsector. Zeker als vanaf 2020 de BEN-norm wettelijk van kracht is. Wat die norm inhoudt?Terwijl passiefbouw uitgaat van een minimumverbruik, wordt er bij een BEN-woning rest-energie opgewekt op duurzame wijze – bijvoorbeeld met een warmtepomp. Gelukkig betekent deze nieuwe regelgeving voor ons geen aanpassing in de bedrijfsvoering. Wij kiezen altijd voor een hogere isolatienorm dan de wet voorschrijft. Zo maakten we in 2012 al een duidelijke keuze voor lage energie- en passiefbouw. Daarmee lopen we voorop in de sector. Niet omdat het catchy klinkt. Maar omdat we verwachten dat de energieprijzen in de toekomst verder gaan stijgen.

Wij kiezen altijd voor een hogere isolatienorm dan de wet voorschrijft.

placeholder

Locaties met potentieel

Een supermarkt op wandelafstand, ontspannen in een park of aan het water, of samenkomen met vrienden en familie bij een restaurant vlakbij. We willen dat u zich niet alleen goed voelt in uw nieuwe woning. Maar ook als u de voordeur achter u dichttrekt en de omgeving ontdekt. Daarom bouwen we alleen op locaties die een sterke sociale en commerciële basis hebben. Zo profiteert u van een woonomgeving met veel potentieel. En geven we de buurt een extra sociaal-maatschappelijke boost. Een win-winsituatie.

Afwerking

Controleren en coördineren

Kwaliteit boven kwantiteit. Op dat credo bouwen wij. Maar om u een hoge kwaliteit te garanderen, moeten we knopen doorhakken. Dat begint met de keuze voor kwaliteisvolle materialen. Maar gaat veel verder dan dat. Zo beperken we bewust ons werkterrein tot de stad Antwerpen en omgeving. Want dat geeft ons de kans om dagelijks onze werven te bezoeken, hoeveel het er ook mogen zijn. Daarnaast onderhouden we een duurzame relatie met een vertrouwd team van lokale onderaannemers die hun vak beheersen. Wij willen namelijk elke collega kennen die op onze werf werkt; het is de reden waarom we de coördinatie van de werken nooit uitbesteden aan een algemene aannemer. En gaat het om een aanbesteding? Dan kijken we niet alleen naar de prijs. Dat een partner betrouwbaar is, de sociale wetten naleeft en niet te veel onderaannemers inschakelt, is even belangrijk voor ons.

Financieel

Bij het openen van de werf willen we al weten hoe we het laatste likje verf gaan betalen.

Financiële stabiliteit

Ook op financieel vlak hebben we onze zaakjes graag op orde. Zo willen we voordat de bouwfase start, minimaal dertig procent op plan verkopen. Dat schept duidelijkheid voor u. Want daardoor hangt de vooruitgang van de bouw niet af van het verloop van de verkoop. Bovendien zoeken we met de banken ook naar een juiste combi van eigen middelen en financiering. Waarom? Omdat we bij het openen van de werf al willen weten hoe we het laatste likje verf gaan betalen. En ook niet onbelangrijk: door een correcte financiering kunnen we de meeste onderaannemers maandelijks contant betalen.